Define Wine

Wijn | Kennis | beleving

PROEVERIJEN

Define Wine “Wijnproeverij thuis Haarlem” organiseert op maat gemaakte wijnproeverijen bij jou thuis, bijvoorbeeld in Haarlem. Van basisproeverijen, perfect voor beginners die de wereld van wijn willen verkennen, tot meeslepende masterclasses die dieper ingaan op specifieke regio’s en druivensoorten. Voor degene die op zoek zijn naar iets bijzonders, bieden we exclusieve proeverijen, waarbij we de wijnervaring volledig op maat maken.

Lijkt het je leuk om hier aan deel te nemen? Klik dan op meer informatie.

Wie ik ben en wat ik doe

Wijngek

Mijn naam is Daan Gort, oprichter van Define Wine, een groot liefhebber van wijn en vinoloog. Mijn passie voor wijn begon niet toen ik 18 werd, ondanks dat ik opgroeide tussen de wijnflessen met een vader die ook een gepassioneerde wijnliefhebber is. Mijn passie voor wijn begon toen ik op vakantie was in Piëmont in 2016 (23 jaar oud, dus). Het prachtige wijndomein waar ik op bezoek ging, de verhalen die werden verteld en de smaken die je in de wijnen kon ontdekken. Ik vond het prachtig! Of ook wel goddelijk daarbij de verwijzing

Om meer over wijn te weten ben ik begonnen met een basiscursus bij het Wijninstituut. Het verraste mij en ik werd nieuwsgierig naar de wereld achter wijn. Vastberaden om meer te leren, volgde ik  SDEN 1, 2 en 3, en met elke cursus werd in enthousiaster.

In de zomer van 2019 was dan ook het begin van mijn avontuur aan de wijnacademie, waar ik begon aan de opleiding tot ‘Vinoloog’. Vanaf dit moment kreeg mijn passie meer vorm in een professionele karakter. Ik ontwikkelde specifieke kennis van alle gebieden waar wijn wordt gemaakt, ontwikkelde een goed proefprofiel en ik kreeg een drive om mijn kennis te delen met andere mensen. Om die reden heb ik Define Wine opgericht. Vanuit Define Wine organiseer ik proeverijen, gepresenteerd in een informele en toegankelijke stijl.

De naam, Define Wine, is zorgvuldig gekozen. Het woord “Define” verwijst naar definiëren, dus het op een leuke en toegankelijk manier vertellen over wijn. Divine betekent in het Engels ook goddelijk, vandaar de verwijzing van de halo in het logo.

 Het is meer dan alleen kennis en wijn: het is een beleving die ik enthousiast met je deel!

Een foto van Daan Gort in de wijngaarden in Kroatië